توسط انجمن علمی صنایع دستی و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی و دانشکده هنرهای کاربردی برگزار شد:

رویداد غبار؛ رویداد دانشجویی روز جهانی صنایع دستی

۳۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۱۶ کد : ۵۵۴۳ رویدادهای فرهنگی
انجمن علمی صنایع دستی بمنظور گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی، رویدادی دانشجویی بنام «غبار» را به مدت سه روز در روزهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ برگزار کرد. این رویداد با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، دانشکده هنرهای کاربردی و گروه صنایع دستی دانشگاه هنر و حمایت مجموعه هفتا (فروشگاه صنایع دستی و سوغات ایران) با برنامه های زیر برگزار شد: ۱-جلسات سخنرانی و نشست های تخصصی ۲-کارگاه های آموزشی ۳-نمایشگاه و بازارچه فروش آثار صنایع دستی

«غبار: خط غبار جهت سرعت در نوشتن و استفاده کمتر در کاغذ مورد استفاده قرار می‌گرفت. این خط دارای حروف ریز و ساختاری مدور است. این نوع خط در ابتدا برای فرستادن پیغام هایی استفاده می شد که کبوتران نامه بر حامل آن بودند. »

رویداد غبار ، با افتتاح نمایشگاه «نقش مفروض، از چیزهای بی‌مصرف تا فراموشی» به کوشش مهتاب جعفری در محل نگارخانه هنر واقع در ساختمان معاونت فرهنگی و اجتماعی، ۲۰ خرداد همزمان با روز جهانی صنایع دستی کار خود را آغاز کرد. در نمایشگاه مذکور به مدت سه روز به نمایش آثار دانشجویان و دانش آموخته های دانشگاه هنر و تعدادی از هنرمندان در زمینه‌های صنایع دستی ، نقاشی، نگارگری، چاپ و مجسمه پرداخته شد.
همزمان بازارچه آثار دانشجویان در ساختمان مرکزی دانشکده هنرهای کاربردی از روز 22 تا 24 ماه جاری برپا شد. در این نمایشگاه غرفه هایی جهت معرفی محصولات انتشارات حرفه؛ هنرمند و دیگر محصولات فرهنگی خارج از دانشگاه در نظر گرفته شد.
همچنین نشست ها و کارگاه های تخصصی در این سه روز مطابقه برنامه از پیش اعلام شده، برگزار شدند. نخستین سخنرانی با عنوان «خوانش جامعه شناسانه هنرهای سنتی در جهان معاصر» توسط دکتر محمدرضا مریدی، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر در سالن شهید جانبزرگی ایراد شد. در بخش کارگاه ها نیز، دانشجویان در کارگاه آموزش سوزن دوزی به تدریس شهربانو موسی زاده و کارگاه معرق شیشه به سبک تیفانی به تدریس فریبا مولازاده حضور یافتند. نخستین سخنرانی با عنوان «خوانش جامعه شناسانه هنرهای سنتی در جهان معاصر » توسط دکتر محمدرضا مریدی در سالن شهید جانبزرگی ایراد شد. سپس سخنرانی با عنوان «خلق درآمد از طریق بازاریابی با رویکرد دیجیتال» توسط دکتر وحید قربانی انجام شد.
در روز دوم رویداد، هیاس حسینی، هنرمند مطرح در حوزه هنر شیشه گری، در نشستی با دانشجویان صنایع دستی ، مباحثی را پیرامون شیشه معاصر و شیشه به مثابه هنر طرح کردند.
در بخش نخست مجموعه نشست های گفتگو با هنرمند، نسرین وصالیان با موضوع «جواهرات معاصر» و هیوا علیزاده با موضوع «هنرمند تجسمی» در میان دانشجویان، به شرح آثار، روش های کار و جهان بینی خود در خلق آثار هنری پرداختند.
همچنین در این روز کارگاه طراحی بسته بندی و برندینگ به تدریس دکتر محمد رزاقی با استقبال دانشجویان طراحی صنعتی و صنایع دستی برگزار گردید. در این کارگاه ابتدا تاریخچه ی مختصری از بسته بندی، مطرح و به مأموریت های اصلی طراح در این حوزه پرداخته شد. در ادامه مباحثی در خصوص طراحی هندسی و نقش گرافیک در زمینه برندینگ طرح شد و در پایان کارگاه هم پروژه ای عملی برای دانشجویان تعریف و مشاوره فردی به هرکدام از ایشان جهت ساخت محصول نهایی طرح درس شد.

در ادامه ی کارگاه های روز دوم، کارگاه مبانی کسب و کار ‌و طراحی مدل کسب و کار به تدریس مرتضی سیف اصفهانی (بنیانگذار شرکت خدمات کسب و کار بوم بین) و با همراهی عطیه سادات نیکوکلام مظفر و  سعید افتخاری برگزار شد . برخی از موضوعات طرح شده در کارگاه مذکور:

• ساختار مالی، بازاریابی و فروش در کسب و کار
  • چرخه عرضه و تقاضا
  • هرم نیازهای مشتری
  • الگوهای رفتاری در کسب و کار
  • بخش بندی بازار / مشتریان
  • کانال های ارتباط با مشتری
  • ساختار هزینه ها

در روز پایانی کارگاه ، بخش دوم مجموعه نشست های گفتگو با هنرمند با حضور فریبا بروفر «هنرمند حوزه الیاف پنبه ای یا مکرومه»، میترا بستانی با موضوع «هنرمند تجسمی» و محمدرضا فیضی با موضوع «مجسمه» برگزار گردید. این سه هنرمند به معرفی آثار، زمینه های کاری و نحوه مواجه با متریال و جهان بینی خود در خلق آثار هنری پرداختند و در این میان پرسش و پاسخی میان ایشان و دانشجویان شکل گرفت .

در آخرین روز رویداد هم کارگاهی تحت عنوان «خلاقیت و نگاه خلاقانه در پدیداری اثر» به تدریس صدرا شریعتمداری (بنیانگذار برند آرکیو فشن) برگزار شد.  و در این میان پرسش و پاسخی میان ایشان و دانشجویان شکل گرفت. در ادامه ی نشست های گفتگو با هنرمند، سارا نوروز دانشجوی دکتری پژوهش هنر راجع به تجربیات زیستی خود در خلق آثار هنری صحبت کرد. و پرنیا مدرسی دیگر دانشجوی دکتر پژوهش هنر به بحث رنگ در هنر ایرانی پرداخت.
در پایان روز سوم رویداد، 24 خرداد، طی مراسمی جلسه ای از اعضای شورای مرکزی انجمن علمی صنایع دستی و عوامل برگزاری رویداد غبار با حضور محمود کارگر،  گروه صنایع دستی، مجید قنبری نماینده مجموعه هفتا و دانشجویان در محل ساختمان مرکزی دانشکده هنرهای کاربردی برگزار گردید. رویداد غبار به مناسبت گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی به دبیری محمد اکرمی کهن، دبیر انجمن علمی صنایع دستی و با راهنمایی و نظارت رسول جلیلی، استاد مشاور انجمن و عضو هیأت علمی گروه صنایع دستی، به مدت سه روز ۲۲ تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ در دانشگاه هنر برگزار شد.

عوامل برگزاری رویداد غبار:

• محمد اکرمی کهن "دبیر رویداد"
  • مهتاب جعفری “مسئول امور پژوهشی”
  • عسل خسروی “مسئول امور اجرایی”
  • فربد بیات “ مسئول امور اجرایی”
  • نسیم ده‌باشیان. "مسئول امور مالی"
  • سیدشهاب الدین کریمی “مشاور امور پژوهشی”
  • ایلیا گیاهچی “ مشاور امور پژوهشی “
  • محسن بلدی “طراح گرافیک”
  • نازنین نیک خو “ طراح گرافیک “
  • هانیه مراد قلی “عکاس”
  • فاطمه شیشه چی “مجری مراسم”